
ဒီရက္ပိုင္း ကိုယ္တိုင္ဆံသားကြၽတ္လြယ္ ျပတ္လြယ္တာမို႔ ဆံပင္နဲ႕ပက္သတ္တဲ့နည္းေတြ လိုက္လုပ္ျဖစ္တယ္။ အမွန္ဆို ငယ္ငယ္က ဆံပင္အုံထူလြန္းလို႔ ဆံပင္ဆိုင္ သြားတိုင္း အၿမဲပါးခိုင္းရတဲ့သူတေယာက္ပါ။ ဒီရက္ပိုင္းမွာေတာ့ ဆံပင္ကြၽတ္တာ ခဏခဏျဖစ္လာေတာ့ နည္းနည္းလန႔္လာတယ္။ ကိုယ္တိုင္ခံစားမိေတာ့ ကိုယ့္လိုျဖစ္ေနတဲ့သူေတြအတြက္ နည္းေပးခ်င္လာတယ္။
ဆံပင္နဲ႕ပက္သတ္လို႔ အေကာင္းဆုံးဆိုတဲ့နည္းေတြလိုက္ရွာၾကည့္တယ္။ ေထာပတ္၊ ဇီးျဖဴ၊ လက္ဖက္စိမ္း၊ ႀကံ၊ လိေမၼာ္၊ သံပုရာ၊ သံလြင္ဆီ စသည္ျဖင့္ နည္းေပါင္းစုံေတြ႕တယ္။ အားလုံးထဲမွာ အေကာင္းဆုံးဆိုတဲ့နည္း တခုေတာ့ ေတြ႕တယ္။ အဲဒီနည္းက သိပ္မခက္ဘဲ ဆံသားက္ု ထူေစၿပီး ဆံပင္ေပါက္လြယ္လို႔ ျပန္လည္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ ဒီနည္းမွာ ၾကက္ဆူဆီက အေရးပါတယ္။ အရင္ဆုံး ၾကက္ဆူဆီ ထမင္းစားဇြန္း(၂)ဇြန္းကို ယူၿပီး ပ်ားရည္ထမင္းစားဇြန္း (၁)ဇြန္းနဲ႕ေရာပါ။
ၿပီးရင္ အထဲကို ၾကက္ဥႏွစ္(အဝါႏွစ္)တလုံး ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ အဆိုပါအေရာကို ဆံပင္အရင္း(ဆံသားအေျခ)က ေမႊးညွင္းေပါက္ေတြထဲဝင္ေအာင္ ငါးမိနစ္ခန႔္ ႏွိပ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ တေခါင္းလုံးကို ေသခ်ာပြတ္ၿပီး အေပၚက hair cap သို႔ ပလတ္စတစ္အၾကည္တခုနဲ႕ အုပ္ပါ။ အထက္ပါအတိုင္း ေလးနာရီထားပါ။ အားလုံးၿပီးရင္ ရွန္ပူခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့နဲ႕ ထပ္ေလွ်ာ္ပါ။ ဆံပင္ေလွ်ာ္တဲ့အခါ လက္နဲ႕အရမ္းဖိမေလွ်ာ္သင့္ဘူး၊ ေရေႏြးမသုံးသင့္ဘူး။ ေရေအးသာသုံးပါ။ ဒီနည္းအတိုင္း တပတ္ကို ႏွစ္ႀကိမ္တိတိလုပ္ပါ။ ႏွစ္လအတြင္း ဆံပင္ပါးတာ၊ဆံပင္ကြၽတ္တာ သိသိသာသာ သက္သာၿပီး သင့္ဆံပင္ေတြ ထူလာလိမ့္မယ္။
ဖိုးသူေတာ္ (www.phothutaw.com)
Credit:ေဒါက္တာ ေအးမင္းထူး........
Comments
Post a Comment